Seuran vuosittaiset tapahtumat

Kasvinsuojeluseuran vuosikokous

Maaliskuussa järjestetään Helsingissä Tieteiden talolla Kasvinsuojeluseuran vuosikous. Kokouksessa palkitaan opinnäytetöitä, esitetään seuran edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös, sekä vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Lisäksi kokouksessa valitaan hallituksen uudet jäsenet erovuoroisten tilalle, sekä käsitellään hallintuksen tai jäsenten muut esittämät asiat.

Kasvinsuojelupäivä

Tammikuussa kasvinsuojeluväki kokoontuu perinteiseen Kasvinsuojelupäivään, jossa käsitellään ja etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin kasvinsuojelun haasteisiin, sekä esitellään tuoreita koetuloksia ja torjunta-aineuutuuksia. Kasvinsuojelupäivän järjestää Kasvinsuojeluseuran peltokasvijaosto.

Kasvinsuojelupäivä 2018 esitykset

PDF-tiedostoKasvinsuojelu monipuolisessa viljelykierrossa.pdf (5.0 MB)
Ilmari Hunsa, viljelijä Nousiaisista
PDF-tiedostoTuloksia SDHI-tehoaineista viljan tautitorjunnassa.pdf (1.3 MB)
Patrik Erlund, NSL
PDF-tiedostoGlyfosaatin ja AMPAn kertyminen pintamaahan suorakylvössä.pdf (1.2 MB)
Jaana Uusikämppä, Luke
PDF-tiedostoTankkiseokset turvallisesti ja maltilla.pdf (3.5 MB)
Marja Turakainen, Sokerijuurikkaan Tutkimuslaitos
PDF-tiedostoUudet ja lisääntyvät rikkakasvit.pdf (2.4 MB)
Matti Erkamo
PDF-tiedostoMiksi torajyvä iski viime kesänä.pdf (1.9 MB)
Marja Jalli, Luke
PDF-tiedostoPahkahomeen monet isäntäkasvit.pdf (4.9 MB)
Asko Hannukkala, Luke/Helsingin yliopisto
PDF-tiedostoKasvinsuojeluaineiden riski-indikaattori.pdf (6.1 MB)
Katri Siimes, SYKE
PDF-tiedostoTuomikirvaennuste 2018.pdf (329 kB)
Erja Huusela-Veistola, Luke
PDF-tiedostoTehoaineiden hyväksymiskriteereihin muutoksia vaikutukset kasvintuotantoon Suomessa.pdf (316 kB)
Mari Raininko, Kaste Oy

Kasvinsuojeluseuran kesäretki

Peltokasvi- ja puutarhajaosto järjestää vuosittain suositun Kasvinsuojeluseuran kesäretken. Kesäretken ohjelmasta ja ajankohtasta tiedotetaan Kasvinsuojelulehdessä ja seuran verkkosivuilla. Viime vuosina retket ovat suuntautuneet Keski-Suomeen (2014), Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan (2013), Ahvenanmaalle (2012), Viroon (2011) ja Etelä-Savoon (2010).

Tuhoeläintorjuntapäivä

Asunto- ja elintarvikehygienian jaosto (KASELI) järjestää loppusyksystä tuhoeläintorjuntapäivän. Tapahtumasta tiedotetaan Kasvinsuojelulehdessä, sekä seuran verkkosivuilla.

Vuoden 2018 Tuhoeläintorjuntapäivä pidetään 8.11.2018 Espoon Otaniemen Technopoliksessa.

Kasvinsuojelun syyspuinti

Marraskuussa Kasvinsuojeluseuran peltokasvijaosto järjestää Kasvinsuojelun syyspuinti -tapahtuman, jossa puidaan menneen kasvukauden keskeisiä kasvinsuojelun haasteita. Tapahtuma järjestetään aina jossain alan oppilaitoksessa. Tapahtumasta tiedotetaan Kasvinsuojelulehdessä sekä seuran verkkosivuilla.

Kasvinsuojeluseuran syyspuinti 2018

Järjestetään 6.11.2018 Tuorla Livia ammattiopistolla (Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö).