Hallituksen kokouksessa päätettiin uudistaa rikkakasviopas ja perustettiin opiskelijajaosto

23.6.2015

Kokoonnuimme kasvinsuojeluseuran hallituksen kanssa 8.6. Lepaan kartanolla. Kokouksessa oli paikalla 12 hallituksen jäsentä. Keskustelimme kokouksessa muun muassa rikkakasvioppaan uudistamisesta, uuden opiskelijajaoston perustamisesta sekä seuran taloustilanteesta.

Rikkakasviopas on yksi seuran suosituimmista painoksista. Suuren suosion takia rikkakasvioppaan uudistetulle versiolle on ollut kysyntää. Päätimme kokouksessa, että uudistettu versio painetaan. Sen tekeminen on jo aloitettu ja siitä tulee edeltäjäänsä laajempi muun muassa tunnistettavien rikkakasvien määrän osalta. Ennakkotilausten perusteella päätämme hallituksen seuraavassa kokouksessa, kuinka paljon opasta painetaan.

 

Kasvinsuojeluseuran vuosikokouksessa hallitukseen äänestettiin opiskelijaedustaja. Edustajan valinnan yhteydessä ehdotettiin, että seuraan perustettaisiin uusi opiskelijajaosto, jonka tavoitteena olisi aktivoida opiskelijoita mukaan seuran toimintaan. Ehdotuksen mukaisesti päätimme hallituksen kokouksessa perustaa uuden jaoston. Opiskelijaedustaja Sampo Muranen kertoi, että opiskelijat ovat jo aktivoituneen jaoston perustamisen suhteen. Kuulemme toivottavasti lisää opiskelijajaoston toiminnasta lähiaikoina!   

 

Seuran taloustilanne on ollut hallituksen huolenaiheena jo useamman kokouksen ajan. Seuran toiminnanjohtaja Pertti Rajala kertoi, että taloustilanne voidaan saada kuntoon uuden rikkakasvioppaan ja seuran järjestämien kasvinsuojelukoulutusten avulla. Seuran talouden kannalta tavoitteena on, että tämän vuoden aikana järjestetään vielä 5-6 isompaa tai 20 pienempää kasvinsuojelukoulutusta.  

 

Kokouksestamme voi lukea tarkemmin oheisesta kokouspöytäkirjasta. Seuraavan kerran kokoonnumme hallituksen kanssa syys-lokakuun vaihteessa.

 

Hyviä kesäsäitä toivottaen,

 

Lotta Kaila

Sihteeri