Seuran vuosittaiset tapahtumat

Kasvinsuojeluseuran vuosikokous

Maaliskuussa järjestetään Helsingissä Tieteiden talolla Kasvinsuojeluseuran vuosikous. Kokouksessa palkitaan opinnäytetöitä, esitetään seuran edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös, sekä vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Lisäksi kokouksessa valitaan hallituksen uudet jäsenet erovuoroisten tilalle, sekä käsitellään hallintuksen tai jäsenten muut esittämät asiat.

Kasvinsuojelupäivä

Tammikuussa kasvinsuojeluväki kokoontuu perinteiseen Kasvinsuojelupäivään, jossa käsitellään ja etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin kasvinsuojelun haasteisiin, sekä esitellään tuoreita koetuloksia ja torjunta-aineuutuuksia. Kasvinsuojelupäivän järjestää Kasvinsuojeluseuran peltokasvijaosto.

Kasvinsuojelupäivä 2018 esitykset

PDF-tiedostoKasvinsuojelu monipuolisessa viljelykierrossa.pdf (5.0 MB)
Ilmari Hunsa, viljelijä Nousiaisista
PDF-tiedostoTuloksia SDHI-tehoaineista viljan tautitorjunnassa.pdf (1.3 MB)
Patrik Erlund, NSL
PDF-tiedostoGlyfosaatin ja AMPAn kertyminen pintamaahan suorakylvössä.pdf (1.2 MB)
Jaana Uusikämppä, Luke
PDF-tiedostoTankkiseokset turvallisesti ja maltilla.pdf (3.5 MB)
Marja Turakainen, Sokerijuurikkaan Tutkimuslaitos
PDF-tiedostoUudet ja lisääntyvät rikkakasvit.pdf (2.4 MB)
Matti Erkamo
PDF-tiedostoMiksi torajyvä iski viime kesänä.pdf (1.9 MB)
Marja Jalli, Luke
PDF-tiedostoPahkahomeen monet isäntäkasvit.pdf (4.9 MB)
Asko Hannukkala, Luke/Helsingin yliopisto
PDF-tiedostoKasvinsuojeluaineiden riski-indikaattori.pdf (6.1 MB)
Katri Siimes, SYKE
PDF-tiedostoTuomikirvaennuste 2018.pdf (329 kB)
Erja Huusela-Veistola, Luke
PDF-tiedostoTehoaineiden hyväksymiskriteereihin muutoksia vaikutukset kasvintuotantoon Suomessa.pdf (316 kB)
Mari Raininko, Kaste Oy

Kasvinsuojeluseuran kesäretki

Peltokasvi- ja puutarhajaosto järjestää vuosittain suositun Kasvinsuojeluseuran kesäretken. Kesäretken ohjelmasta ja ajankohtasta tiedotetaan Kasvinsuojelulehdessä ja seuran verkkosivuilla. Viime vuosina retket ovat suuntautuneet Keski-Suomeen (2014), Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan (2013), Ahvenanmaalle (2012), Viroon (2011) ja Etelä-Savoon (2010).

KASVINSUOJELUSEURAN KESÄRETKI 2017 SUUNTAUTUU ITÄ-UUDELLEMAALLE JA KYMENLAAKSOON 8.-9.8.2017

Kasvinsuojeluseura ry:n suositulla kesäretkellä pureudutaan täsmäviljelyn tekniikkaan, syysöljykasvien viljelyyn ja lajike- ja kasvinsuojelukokeisiin. Tervetuloa!

Retkelle lähdetään Jokioisilta tai Turusta torstaina 8.8. aamusta. Matkan varrelta pääsee kyytiin. Ensimmäisenä retkikohteena on Porvoon alue, jossa tutustutaan syysöljykasveihin, lounastetaan ja tutustutaan Kiialan Kartanoon. Sieltä suuntaamme Loviisaan Suur-Sarvilahden koeruuduille. Päivän päätteeksi majoittaudutaan Loviisaan, jossa ruokailu ja nähtävyyksiin tutustumista.

Toisen päivän ensimmäinen retkikohde on Lapinjärvi, jossa perehdymme täsmäviljelyyn. Sieltä jatkamme Elimäelle, jossa tutustutaan Hankkijan lajikekokeisiin ja Iitissä Petri Lintukankaan tilaan, jossa on mm.  Luken lajikekokeita.

Retken hinta on noin 200 €/seuran jäsen (muilta 230 €)  kattaen ohjelman, ruokailut, yöpymisen ja bussikuljetuksen Jokioisilta.

ILMOITTAUTUMINEN:

Sähköpostilla tai puhelimitse: Kasvinsuojeluseuralle pertti.rajala (at) forestum.fi/ 010 439 4771 ja 050 5618 686

Ilmoittautuessasi muista mainita mm. mahdolliset ruoka-aineallergiat ja mistä tulet kyytiin.

Lisätietoja peltokasvijaoston puheenjohtajalta tai sihteeriltä: jaakko.laurinen@berner.fi / 0401896523 tai minni.tapola@gmail.com / 0405681165

Tuhoeläintorjuntapäivä

Asunto- ja elintarvikehygienian jaosto (KASELI) järjestää loppusyksystä tuhoeläintorjuntapäivän. Tapahtumasta tiedotetaan Kasvinsuojelulehdessä, sekä seuran verkkosivuilla.

Kasvinsuojelun syyspuinti

Marraskuussa Kasvinsuojeluseuran peltokasvijaosto järjestää Kasvinsuojelun syyspuinti -tapahtuman, jossa puidaan menneen kasvukauden keskeisiä kasvinsuojelun haasteita. Tapahtuma järjestetään aina jossain alan oppilaitoksessa. Tapahtumasta tiedotetaan Kasvinsuojelulehdessä sekä seuran verkkosivuilla.

Kasvinsuojeluseuran syyspuinti 2017

Järjestetään 7.11.2017. JAMK:n Biotalousinstituutissa Saarijärvellä (Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala, Saarijärvi).